Ramazanda Susatmayan YiğecekLer

Ramazanda Susatmayan YiğecekLer

Ramazanda Susatmayan YiğecekLer

Oruçlu iken susatmayan gıdalar – sıcaklarda oruç tutanlara öneriler – ramazanda ne yemeli – susamadan oruç tutmak için ne yapmalı
sahurda yiyebileceğimiz yiyecekler – sahurda neler yemeliyiz – sahurda yememiz gereken susatmayan yiyecekler – sahurda susatmayan içecekler – oruç tutanları serinleten yiyecekler
Tüm müslüman alemi 1 Ağustos 2011 günü Ramazan Ayı’na girdi ve oruç tutmaya başladı. Bu sene Ramazan Ayı’nın çok sıcak günlere denk gelmesiyle oruç tutmak bir hayli zorlaştı.

Bu sıcak günlerde oruç tutarken susamamak ve ya susamayı azaltmak için dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var
. Oruç tutarken susamamak için ;
1-) Sahurda kızartmalardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaya özen gösteriniz.
2-) Gece yemek yerine kahvaltılık ve sebze meyve yemeliyiz.
3-) İftardan sonra orucumuzu açtıktan sonra sahura kadar en az 2,5 litre su sıvı tüketmek.
4-) Sıvı alımını sadece gece sahura bırakmamak.
5-) Sahurdan sonra dişlerimizi fırçalamak.
6-) Teravih namazından geldikten sonra karpuz,şeftali, üzüm gibi su oranı yüksek meyve yemek.
Bu saydığımız maddelere elinizden geldiğince dikkat ederseniz bu sıcak günlerde sorunsuz oruç tutabilirsiniz.

Oruç tutacak olanların zorlanmamaları için serinleten gıdalar almaları gerekiyor. Sahurda tüketilecek bazı gıdalar sayesinde oruç tutarken susuzluğu en aza indirmek mümkün. İşte oruç tutacakların susuzluğunu giderecek olan bazı gıdalar
Şeftali: Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir. Cildi nemlendirir dudaklara sürüldüğünde nemlendirici özelliği ile oruç tutanların dudaklarının kurumasını önler.
Meyan şerbeti: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi.
Siyah üzüm: Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.
Kavun ve karpuz: Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da sahurda soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor.
Ev yapımı Yoğurt: Evde hazırlanacak olan mayalanmış tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor.
Domates: Yüzde 95 oranında su içeren domates, serinleten bir sebze. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum, ayrıca vitamin ve lif bulunuyor.
Hurma: Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden veriyor. Çöl meyvesi hurma, susuzluğu da gideriyor.
Maden suyu: İçme suyuna kıyasla manden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. Soda susuzluğu gidermekte oldukça etkili bir içecek.
 

Bir önceki yazımız olan Sesli Chat ile Eğlence başlıklı makalemizde ayrs, Ayrs Chat Oda ve grafik tasarım hakkında bilgiler verilmektedir.